Asexual vzw

Asexual vzw

Het is officieel, de eerste vereniging voor aseksuelen is opgericht sinds 15 januari 2020.

Voorafgaand

[Martine] Toen ik 37 jaar was, ontdekte ik het begrip aseksualiteit. Ik wilde mij toen aansluiten bij een vereniging die aseksuelen vertegenwoordigde. Maar die was er niet. Jarenlang heb ik hierop gewacht.

Ik wilde me graag aansluiten bij een vereniging.

Eind 2018 nam ik uiteindelijk zelf de beslissing om hier iets aan te doen. Ik vind het belangrijk dat er een vereniging is waar aseksuelen samen kunnen komen, een organisatie die opkomt voor aseksuelen en het begrip ‘aseksualiteit’ bekender maakt.

Het begrip aseksualiteit is onvoldoende gekend in onze maatschappij en er heerst ook een taboe rond aseksualiteit. Ik kende eind 2018 geen andere aseksuelen in België maar was wel aanwezig op fora.

Vanaf maart 2019 ben ik gestart met het organiseren van maandelijkse activiteiten voor aseksuelen. Stilaan kwamen meer aseksuelen af op de activiteiten.

In september 2019 ontmoette ik Marleen. Ik heb Marleen gevraagd om samen met mij de vzw op te richten. Hugo ontmoette ik eind september en hij was meteen enthousiast om de functie van penningmeester in de vzw op zich te nemen.

Een mijlpaal: 15 januari 2020.

Ik kan trots zeggen dat we vanaf 15 januari 2020 de eerste vzw zijn voor askesuelen:

Asexual vzw

www.asexual.be

info@asexual.be

Ontmoet andere aseksuelen

Maandelijks komen we bijeen om andere aseksuelen te ontmoeten. De details van je bijeenkomsten kan je terugvinden op de besloten meetup groep of via de besloten facebookgroep.

Asexual vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.