Ben ik aseksueel?

Marijke is een vrouw van 35 en vertelt haar probleem.

Ik heb al enkele relaties achter de rug en toch bots ik steeds op hetzelfde probleem: mijn partners willen meermaals per week seks terwijl ik helemaal deze behoefte niet voel.

Als het aan hem lag, hadden we 3 of 4 keer per week seks. Als het aan mij lag helemaal 1 keer per jaar.

Dat wil niet zeggen dat ik in mijn relaties niet van hen hield, neen absoluut niet. Ik hield van hen allemaal, maar ik heb met tongzoenen, knuffelen en lekker tegen elkaar aanliggen helemaal voldoende. Meer hoeft het echt niet!

Ik heb in elke relatie telkens opnieuw geprobeerd om toch te voldoen aan de seksuele behoeftes van mijn partners, ook telkens in de hoop dat het probleem bij de nieuwe partner niet meer aanwezig zou zijn. Maar neen, mijn gevoel blijft gewoon onveranderd: ik heb geen zin in seks.

Ik heb geen zin in seks.

Ik ben enkele maanden geleden eens op het internet gaan zoeken of er nog meer mensen zijn met dit probleem. En daar vernam ik wat aseksualiteit was. Ja, dit is wat ik ben, aseksueel. Het plaatje klopt helemaal. Er viel een last van mijn schouders: ik ben niet de enige!

Reacties

  1. Beste, ik ben op dit moment radeloos en zit heel diep. Ik heb eigenlijk hetzelfde verhaal als zoals Marijke nu beschrijft. Elke relatie die ik had voelde slecht op seksueel gebied. Ik blokkeerde na e tijd en het leek soms echt als verkrachting terwijl ik die persoon graag zag. Nu 14 j en een half leerde ik een prachtman kennen die mede moed gaf om mijn probleem met hem te bespreken en hij reageerde heel lief en begripvol en zei dt ik meer betekende vr hem dan alleen dat fysieke deel. We probeerden maar het werd niks elke keer blokkeerde ik en voelde zelfs een afkeer. In de loop v onze relatie kwam dit vaak terug. We hebben op ontzettend veel gebieden raakvlakken en hebben een relatie v wederzijds respect en liefde maar het bleef knagen. Ik had de moed niet om over mijn schaamte en verdriet over te stappen en hulp te vragen. Ik schaamde me voelde me niks zo nutteloos op dt gebied. Dus vond ik uit angst de moed niet om hulp te zoeken. Nu 3 jaar geleden ontdekte ik de term asesksualiteit en herkende me zo in dat verhaal. Ik kan en heb intens lief met elke vezel v mijn lijf maar dat ene ding mankeer ik. Nu riskeer ik alles te verliezen wat me lief is …

  2. Dag Anna, ondertussen ben je lid van onze groep. Ik hoop dat wij je steun bieden. Je bent in elk geval niet alleen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.