Wie is aseksueel?

Aseksualiteit is het gebrek aan seksuele aantrekkingskracht tot een ander. Dat gebrek aan seksuele aantrekkingskracht kan variëren van persoon tot persoon. De ene kan nog wel een beperkte seksuele aantrekkingskracht tot een ander voelen, terwijl een ander dit nooit heeft gevoeld. Het aseksuele spectrum is breed.

Aseksualiteit is een geaardheid, net zoals hetero-, homo-, of biseksualiteit. Het is geen keuze. Aseksualiteit wordt ook niet veroorzaakt door een trauma.

In het Engels worden een aseksueel ook een ‘ace‘ genoemd, naar ‘aas’, een symbolische verwijzing naar aseksualiteit.

Reacties

  1. Hallo. Ik ben een Belgische vrouw van 50+, aseksueel, maar heb wel de behoefte aan een partner, een knuffel, de intimiteit van lepeltje lepeltje..de warmte van liefde en geborgenheid. Zijn er Belgische ‘datingsites’, of chatsites waar je in contact kan komen met aseksuele mannen?

    1. Dag, er zijn geen Belgische datingsites of datingchatsites gericht op aseksuelen. Wat je wel kan doen is een zoekertje plaatsen op de Nederlandse Aven.

      Wat je nog kan doen, is naar de activiteiten gaan van de Belgische vzw Asexual. Daar kan je andere aseksuelen ontmoeten. De activiteiten vind je op Facebook of op Meetup Dit zijn besloten groepen, dus eerst een account aanmaken en dan kan je lidmaatschap aanvragen.

      Hopelijk ben je hiermee wat geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.